Om Vesthimmerland

Velkommen til Vesthimmerland

I Vesthimmerlands Kommune behøver du aldrig lede længe efter de gode oplevelser. Lige uden for døren finder du den fantastiske vesthimmerlandske natur og Limfjorden, som bugter sig smukt langs vores kyst. Du kan boltre dig i skov og på strand, tage ud at sejle på fjordens rolige vand eller besøge unikke Livø.

Er du mere til byliv og kultur, kan du besøge muslingebyen Løgstør, shoppe i handelsbyen Aars eller slå et smut forbi hyggelige Farsø og Aalestrup. Eller hvad med en tur til Danmarks største vikingeborg, Aggersborg, eller Vitskøl Kloster? I Vesthimmerland har vi noget for alle.

Spændende seværdigheder

I Vesthimmerland finder du masser af historiske oplevelser. Du kan eksempelvis opleve Ertebøllekulturen, Borremosefæstningen, Vikingeborgen Aggersborg eller gå en tur på Himmerlandsstien, som er anlagt på den nedlagte jernbanestrækning Løgstør-Viborg. En tur på hele 70 kilometer.

Kommunens mange museer fortæller hver deres historie: Cykelmuseet, Limfjordsmuseet, Herregården Hessel, Johannes V. Jensen Museet, Nutidsmuseet, Vesthimmerlands Museum. Læs mere om museerne på kommunens hjemmeside.

Eller hvad med en vandretur i Den Jyske Rosenpark i Aalestrup. Bliv ført igennem pergolaen, hvor slyngroserne danner blomstrende søjler og videre ud til den enestående udsigt ned til Simested å. På din tur gennem parken kan du opleve rosernes dufte og farver og vælge din favorit.

VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Om kommunen

Vesthimmerlands Kommune har knap 38.000 indbyggere, hvoraf mange bor i byerne Farsø, Løgstør, Aalestrup og Aars.
Fra kommunen kan man desuden på relativt kort tid køre til de større byer Aalborg og Viborg.

Her bor du godt

Som kommune arbejder vi hver dag hårdt for at sikre, at vores indbyggere trives og har det godt. Vesthimmerlands Kommune skal nemlig være et godt sted at bo for både børn, unge og voksne. Vi har pasningsgaranti, så du er sikker på at kunne få passet dine børn. Og vi har gode skoler, hvor vi både lægger vægt på faglighed og kreativitet. Vores ældre oplever god service, og vi har fritidsaktiviteter og kulturelle tilbud for enhver smag.

Kort sagt ønsker vi som kommune at skabe rammerne for, at du og din familie kan skabe lige den hjemmebane, I har lyst til.

Vil du vide mere?

www.vesthimmerland.dk kan du læse meget mere og blive endnu klogere på Vesthimmerlands Kommune – vores hjemmebane.